Top Posturi De Radio Pentru Tineri

Deși poate părea o formă mai învechită de difuzare în rândul tinerilor, există posturi și emisiuni care reușesc să țină pasul cu aceștia. Având în vedere faptul că mulți dintre tinerii români aleg forme de difuzare online și nu radio, realizatorii de emisiuni au simțit nevoia de a se reconecta cu ei prin intermediul rețelelor de socializare și media de pe internet.

Cele Mai Ascultate Posturi De Radio

Odată captat interesul audienței, emisiunile și posturile de radio au cunoscut o creștere semnificativă în rândul ascultătorilor cu vârste cuprinse între 18 și 49 de ani. Acestea au ținut cont de ceea ce noua generație își dorește și acest lucru se poate observa statistic.

Printre posturile de radio ce dețin supremația ca număr de ascultători în România se numără Kiss FM, fiind liderul general la nivelul întregii țari, dar și în orașe. Cu o medie de 1,5 milioane de ascultători tineri, postul reușește să adune de la an la an o audiență mai numeroasă.

Imediat după Kiss Fm se află Radio Zu. Acest post de radio este preferat cel mai mult în capitală și a avut o creștere semnificativă de peste 100.000 de oameni, întrecând astfel liderul pe țară la numărul de noi ascultători, dar și la numărul de ascultători în București.

Un post de radio în continuă creștere este Rock FM. Acesta este un post de nișă care nu își alege melodiile difuzate în funcție de cât de mulți oameni le ascultă. Cu o medie zilnică de peste 200,000 de ascultători, Rock FM înregistrează creșteri semnificative de la an la an, nu doar în rândul tinerilor.

Alte posturi de radio precum Guerilla, Virgin Radio sau NiceCream FM sunt populare printre adolescenți și tineri, însă au audiențe zilnice și anuale mult mai mici. Reușind să își recâștige tinerii ascultători, radiourile se reinventează anual și țin pasul cu noile trenduri.