Top Lucruri Ce Nu Sunt Difuzate La Radio

Precum în alte domenii, există și vor exista mereu subiecte tabu ce nu pot fi discutate sau difuzate pe un post de radio sau în cadrul unei emisiuni. Fie că există legi ce opresc dezbaterea lor în direct sau care doar restricționează anumite tipuri de publicitate, ele nu vor ajunge niciodată pe post.

Reclame Interzise

O recomandare adusă de CNA este cea cu privire la promovarea jocurilor de noroc și a pariurilor pe posturile de radio. Înainte de promovarea unui spot publicitar pentru o casă de pariuri sau un joc de noroc, radiodifuzorii trebuie să se consulte cu Organizația Națională a Jocurilor de Noroc pentru a se asigura că acestea sunt în acord cu legislația în vigoare.

Totodată, spoturile celor de la Pokerstars și Fulltilt au fost interzise complet pe radio, acestea nefiind în acord cu legislația audiovizualului. Pe de altă parte, jocurile de noroc rămân populare pe internet, precum Superbets, și câștigă din ce în ce mai mulți fani pasionați de pariuri.

Greșeli Gramaticale

Printre lucrurile oprite din difuzare la radio prin lege se numără și greșelile gramaticale ale limbii române.

Posturile de radio ce aleg să difuzeze reclame sunt obligate să verifice caracterul corect gramatical al acestora pentru a nu fi sancționate pentru nerespectarea legii audiovizualului. Orice fel de publicitate care nu respectă aceste dispoziții este interzisă.

Această lege a fost abordată în urma unei sesizări facută de un ascultător care a observat o greșeală într-un spot difuzat pe mai multe posturi de radio, printre care se numără și Kiss FM, Europa FM și Radio România Actualități. CNA a votat în favoarea acestei legi și a fost adoptată în ședință.

Motivul din spatele adoptării unei asemenea legi este unul aproape nobil, iar CNA vorbește despre impactul negativ pe care utilizarea incorectă a limbii române o poate avea asupra ascultătorilor, dar mai ales asupra copiilor, dat fiind caracterul repetitiv al reclamelor.