Se Promovează Jocurile De Noroc La Radio?

Radio oferă o paletă largă de conținut. Fie că te interesează ultimele știri, filme, sau pur și simplu o emisiune de divertisment, acestea pot fi ușor accesibile. Totuși, un anumit conținut este interzis. Iată de ce!

Promovarea Jocurilor De Noroc

Pentru a proteja persoanele vulnerabile de viciul jocurilor de noroc, statul român a decis interzicerea reclamelor ce fac referință la aceste jocuri. Publicitatea ce vizează jocurile de noroc în mediul audiovizual, adică televiziune și radio, este interzisă conform legii și se poate pedepsi cu amenzi între 50.000 lei și 100.000 de lei. Pe de altă parte, este posibilă difuzarea de astfel de reclame pe canalele de televiziune sau radio ce se află sub jurisdicția altor țări și care transmit și în România.

Mediul online, precum https://super-bets.ro, a rămas deschis publicității jocurilor de noroc. Aici se pot efectua activități de marketing cu acordul Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc.

Disciplină Și Distracție

Jocurile de noroc pot fi activități distractive și relaxante dacă sunt făcute, ca multe alte activități de genul, cu responsabilitate și disciplină. Pentru a realiza acest lucru cât mai ușor, este indicat să se stabilească o limită de bani și timp ce va fi respectată, indiferent de rezultatul jocurilor.

Totodată, trebuie luat în considerare faptul că o sală de jocuri nu este locul unde îți crești venitul, ci spațiul în care alegi să te relaxezi și să-ți cheltuiești banii. Pentru a evita riscul de a transforma o distracție într-o obsesie, trebuie păstrată o limită. De astfel, jocurile de noroc nu trebuie folosite ca o metodă de a uita de probleme și stres.

O obsesie cu aceste jocuri apare atunci când persoana are așteptări mult prea mari legate de succesul pe care îl poate avea. Persoanele care observă că au început să folosească jocurile ca o distracție de la lucrurile importante, au probleme în relațiile personale și nu se descurcă financiar pot suferi de dependență de jocuri de noroc.